Eleganta stilului Scandinav

scandiva1

Un stil care a fost creat special pentru locuitorii tarilor scandinave din motive care tineau in mare parte de sporirea confortului, a functionalitatii si a luminozitatii in spatii mici, astazi  adoptat si aplicat de catre designeri in toata lumea.

Inainte de a va povesti cele cateva “reguli” pe care le impune acest stil, trebuie sa stiti ca nu toate elementele folosite intr-un asemenea interior trebuie neaparat sa se potriveasca. Multi dintre designeri aleg sa pastreza mobilierul vintage (un fotoliu, o canapea, un cabinet) si sa-l foloseasca alaturi de mobilier modern, functional, in linii simple si curate.

scandinav

Si acum sa trecem la treaba si sa discutam despre cele cateva elemente reprezentative pentru acest stil.

Culorile

Tinand cont de spatiile mici si de faptul ca iernile scandinave sunt lungi si intunecoase, culorile joaca un rol foarte important astfel ca pentru fond se foloseste albul sau griul cald, foarte deschis. De altfel, cele doua culori de fond sunt o alegere excelenta pentru ca fac o introducere spectaculoasa pentru restul mobilierului si restul elementelor de décor.

Piesele de mobilier sunt discrete, in mare parte minimaliste, in linii foarte curate, texturi calduroase si culori deschise (alb, culori ale lemnului natural sau albit)

Mobilier modular ANTWERPEN

Antwerpen_pok_dzienny,mFWcwmGjaVOE6tCTiHtf

 

Mobilier modular ORLAND/ KASPIAN

Orland_Kaspian

 

Mobilier modular INDIANA

Indiana_1_aranz1-03_2016

 

Una dintre cele mai imporate zone ale casei o reprezinta zona de living unde se aduna toti membri familiei si petrec destul de mult timp impreuna astfel ca atentia cu care sunt alese canapele si texturile, taburetul sau masutele de cafea, este evidenta.

Canapele sunt intotdeauna super confortabile, in nuante pastelate si texturi prietenoase cu pielea. Intotdeuna vei gasi pe bratul canapelei un pled elegant si cateva permute umplute cu fulgi de pasare care, alese in culori indraznete, accesorizeaza frumos interiorul casei.

Canapele-stofa-Eda-100_AB1029.1

Canapele-stofa-Bonnie-100_AB1030.1

q6

 

Si cum in zonele nordice exista tari in care soarele nu rasare pentru aproximativ doua luni, imaginati-va cat de importante sunt corpurile de iluminat.

Designerii folosesc din ce in ce mai des corpuri de iluminat moderne, minimaliste, unde intalnim elemente precum tevile, lemnul, becuri supradimensionate. Veiozele si lampadarele sunt folosite in mod regulat pentru a stabili un ambient placut, calduros.

DRIFTWOOD PT1

TORCHIO PT1 BIG BIANCO

SAILOR SP1

Modern dining room and kitchen

Da, intr-un interior amenajat in stil scandinav, intotdeauna luminile fac spectacolul. 😊

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *