Dor de acasa

choice

De fiecare data cand intru in casa parintilor, in locul in care am copilarit, ma napadesc amintirile. Sigur, intre timp multe lucruri s-au schimbat, noi am plecat fiacre la casele noastre, insa locul acesta inca ma face sa ma simt “acasa”.
Mama m-a obisnuit de mic copil sa imbratisez schimbarea. Cum?
Imi aduc aminte cum se derulau zilele de sambata cand pe mama o apuca un chef nebun de mutat mobila prin casa. Se apuca mai intai de curatenie si apoi, nu stim sigur cum, ajungea la concluzia ca toata mobila trebuie mutata!
Mama este un om extrem de creativ si jovial, care se plictiseste repede de modul in care arata spatiul in care traieste. Parca o aud si acum cum striga la tata, care nu stia pe unde sa se mai ascunda : “Ticule, am nevoie de tine in sufragerie!”. Ticu stia ce urmeaza. 🙂

De fiecare data mama il punea sa mute mobila de pe un perete pe altul (nu stiu daca va amintiti ce fel de mobila era in vremurile trecute). Odata pe luna facea sportul asta… “Pune canapeaua aici…stai! Nu! Stai ca nu incape si fotoliul! Uite, pune-o aici… asa! Acum stai sa gasim loc si pentru fotoliu… Nu.. nu aici. Daca vine Cornelia la cafea vreau sa stam fata in fata… Ah… unde punem televizorul?!” Si tot asa. Ticu tacea si se opintea … se mai auzea din cand in cand cate un “Hooop!”.

Niciodata nu i-a zis nimic in afara de: “Bine Bulino… “, “Cum zici tu Bulino.”, “Ai dreptate, draga.”
Asa o rasfata el pe mama:“Bulina”. Bulina e micuta de statura si toata viata ei a fost mai plinuta iar tata a iubit-o si a respectat-o mereu.
Ei… anii au trecut peste ei asa cum au trecut peste noi. Avem acum si noi casele noastre, familiile noastre. Ei au imbatranit dar mama n-a renuntat nici astazi la ideea de a muta mobila prin casa.

Norocul nostru a fost ca am gasit de ceva timp o varianta care-i usureaza munca lui Ticu.
Intr-o zi ne-am tot gandit sa o convingem sa schimbe cu totul canapeaua care era foarte grea si voluminoasa. I-am propus mamei canapele modulare. Stiam ca sunt usor de repozitionat in camera si scapa Ticu de nebunia cu mutatul. Dar ea “nu si nu!” pentru ca are nevoie de canapea extensibila: “Pai unde sa va culc mama pe toti? Vreau sa stati si voi mai mult pe la mine!”
Am gasit intr-un final o canapea pentru Ticu si Bulina. Acum sunt amandoi mai fericiti.
Ati auzit de canapelele Feydom pe care le-au adus cei de Mob&Deco in Bucuresti? Ei… sunt canapele super moderne, parca au fost gandite pentru Bulina si Ticu!

choice choice1
Canepeaua Choice a ales-o Bulina. E modulara, extensibila, dehusabila si are si lada pentru depozitare. Ce sa va zic?
Ticu e fericit ca o poate face pe Bulina fericita fara sa-l doara spatele ingrozitor.
Bulina mai are putin si face dansul fericirii prin casa. 🙂 Cand o anunta cineva ca “trece” pe la ea imediat apeleaza la Ticu. 😉 Muta la canapele in toate felurile posibile! Si sa vezi cand schimba si husele de la perne! Sta ca un copil in asteptarea reactiei celor care o viziteaza. Si cand reactia vine (“Vaiii, ce frumos! V-ati cumparat alta canpea?!”) ii stralucesc ochii de multumire. :))

Abia asteapta sa le arate cum se “joaca” ea cu piesele de mobilier.
Bulina a fost mereu o femeie moderna indiferent de vremurile in care a trait. Acum are si casa mereu “altfel”.  😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *